Eclere

de raluka93 in Prajituri, 3 Mar 2014 | 4679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana apa
  • 75 ml ulei
  • Crema vanilie
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 300 g ciocolata neagra de menaj
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta.Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine si se obtine un aluat moale.Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul incins la 180 grade.

Crema:Intr-o cratita se freaca ouale cu zaharul, se pune faina,apoi se subtiaza cu lapte si se fierbe pana se ingroase mestecand incontinuu iar la final punem untul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste untul,lasam la rece.

Glazura:Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]