Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 5473 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

In plus:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca:

Aluat:

Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.

Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.

Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta.

Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Crema de vanilie:

Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele ramas(100 ml). 

Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie de plastic, pentru a nu se forma coaja deasupra.

Cand budinca este rece, umplem eclerele. Le taiem in doua, punem prima data budinca de vanilie, apoi frisca, pe care am mixat-o bine cu o lingurita de zahar pudra.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petre Roman