Escalop de vitel cu ciuperci

de Oana in Vita, 28 Ian 2010 | 18300 vizualizari

 

Bun, bun, bun :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 1 borcan (300g) ciuperci feliate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa calda sau supa (de vitel, de legume)
  • 2 linguri cu varf cu smatana
  • 2 linguri rase cu faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

Carnea de vitel se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza, eu am presarat si cimbru uscat. Faina se pune pe o farfurie si se tavalesc snitelele pe ambele parti. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sis e prajesc snitelele de vitel pe amandoua partile. Se scot si se tin la cald.

Ciupercile se scurg de zeama din borcn si se clatesc cu apa rece.

In aceeasi tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul taiat fin, apoi se pun ciupercile si se rumenesc putin. Se adauga carnea, vinul si apa/supa calda si se lasa 15-20 de minute sa scada. La final se adauga smantana amestecata cu boia si piper si se mai lasa putin pe foc.

 

De-aici mi-a venit mie pofta :)

TIPS-URI

1

Se pot folosi ciuperci albe.

2

Se poate folosi vin alb in loc de rosu.

3

In loc de smantana se poate folosi suc de rosii/bulion, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci