Fasole batuta

de Bucataras in Mancaruri de post, 2 Apr 2009 | 6231 vizualizari

 

Se spala fasolea boabe si apoi se pune 24 de ore la inmuiat in apa rece, motiv pentru care in timpul fierberii nu va mai fi nevoie sa-i schimbam apa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se pune intr-un vas.

Apoi, intr-o tigaie se pune ceapa taiata marunt la innabusita in ulei. Se aduaga putin apa pentru a se inmuia ceapa, apoi se pune sucul de rosii. Acest amestec se pune peste fasolea batuta. Se serveste cu muraturi sau salata de ceapa (ceapa frecata in otet si putin ulei si lasata astfel la macerat cam 10 minute). Normal, daca ii adaugi niste cirnaciori, un ciolan sau chiar o costita prajita poti rade si o carafa cu vin. Vai de colesterol insa :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Flori 1

02.04.2009, 14:42

Mai...eu am facut azi o fasole batuta, asemanatoare (exista mici diferente...). Merita sa scriu si varianta mea sau plictisim userii?

Bucataras 1

02.04.2009, 23:13

Daaaaa, baga si cu mai multe poze

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta