Fasole batuta

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 17 Mar 2016 | 4687 vizualizari

 

O mancare foarte gustoasa, insa pregatirea ei necesita mult timp si rabdare. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori.

A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea boabe scursa de apa in care a stat si clatita. Se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se schimba apa si se repune la fiert de 2-3 ori. Pentru ca fasolea mea a fost inca tare am fiert-o de 3 ori, a 4-a oara am lasat sa fiarba in continuare.

Intre timp se pregatesc legumele.

Se curata ceapa, morcovii, usturoiul si se spala. 

Morcovii se taie rondele, ceapa se toaca marunt, usturoiul se poate lasa intreg.

Dupa ce fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ceapa si condimentele, iar spre final usturoiul.

Dupa ce a fiert, am scurs o parte din zeama si am pastrat-o in caz de nevoie ca sa nu iasa prea groasa, iar restul le-am pasat cu ajutorul unui blender.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]