Fasole cu ciolan

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 15606 vizualizari

 

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime! asta daca nu o preparam cu ciolan afumat :)

 

INGREDIENTE

  • doua cani de fasole alba
  • 1/2 kg ciolan afumat, fara os
  • 1 morcov
  •  jumatate de telina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • foi de dafin
  • 2 linguri bulion
  • o capatana de usturoi
  •  o legatura de leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Cand apa devine galbuie va trebui s-o schimbam. Strecuram intr-o sita mare si apoi umplem oala cu apa fierbinte si continuam fierberea. Ar fi bine sa schimbam apa de 2-3 ori. Cat timp fierbe fasolea vom pregati legumele si carnita. Ciolanul afumat, fara os, il taiem felii, se poate perpeli inainte putin intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Curatam 1 morcov, jumatate de telina, o ceapa si un ardei gras, le spalam si le taiem cubulete. Cand fasolea este aproape  fiarta adaugam legumele si ciolanul feliute si condimentam cu sare, piper, cimbru si menta, foi de dafin. Condimentele sunt esentiale! Cand au fiert si legumele adaugam 2 linguri de bulion si o capatana de usturoi pisat. Mai lasam 5-10 minute la fiert si gata! Presaram leustean verde tocat, din belsug. Se serveste cu castraveciori si gogosari in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Oana 1

23.02.2010, 16:24

Am facut aseara cu fasole rosie. Am lasat-o la inmuiat si apoi am fiert-o in 4-5 ape, nici nu stiu si am fiert la ea vreo 5 ore si tot nu era fiarta ca lumea Asa m-am enervat...Am facut si fasole batuta, aia a iesit buna ca s-a mixat...Chiar nu luasem pana acum fasole rosie si am vrut sa vad cum e....nasoala rau!!!

ela 1

23.02.2010, 17:05

Oana stiu un truc ca sa fiarba fasolea repedeui in oala in care o fierbi o lingura (o arunci in oala pur si simplu) si 2lingurite de bicarbonat cu sodiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]