Chifle:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul.
Am folosit programul de framantare+dospire.
Aluatul se imparte in 6 parti. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la crescut, in jur de 15-20 de minute, ungem cu ou si presaram cu susan.
Se coc in cuptorul incins la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumenesc.
Mancarea de fasole:
Fasolea inmuiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert. Se schimba apa dupa primul clocot, se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata. Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.
Ceapa si morcovul se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Se adauga sucul de rosii si se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase.
Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga putin cimbru si foaia de dafin. Cand este gata se presara cu patrunjel verde tocat.
Fiecarei chifle i se taie un capac si se scobeste miezul cu o lingura. Se umple cu fasole si se serveste imediat.
Ideea de servire o vazusem candva la Oana si acum m-am gandit sa o pun in practica. :)
1
miezul de la chifle il puteti pastra la frigider pentru chiftelute sau il uscati in cuptor si-l faceti pesmet.