Ficat de strut, flambat

de Panacris in Ficat, 21 Iun 2021 | 2825 vizualizari

 

Așa ca cireașa de pe tort, am preparat azi și ficatul de struț 😉 pe metoda clasică, îmblânzit în lapte, apoi tras repejor la tigaie în unt și flambat cu whiskey 😉 O bunătate! 😉 Mulțumesc https://ogradacustruti.ro/ pentru ingredientul principal 😉

 

INGREDIENTE

  • Ficat de struț cca. 700 g,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Unt cca. 300 g,
  • Whiskey cca. 300 ml.
  • Pentru servire:
  • Dulceață de ardei iute a a Panacris cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de strut, flambat:

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până  a doua zi.

Într-o tigaie se adaugă untul, ce se lasă la gătit ușor, până ce se obține un lichid omogen, se adaugă bucățile de ficat scurse de lapte și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adaugă whiskey-ul se flambează, și se lasă la gătit încă cca. 5 minute.

Ficatul de struț se savurează fierbinte alături de dulceața din ardei iute a la Panacris, sau cu garnitura preferată!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de strut, flambat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din ficat si piept de pasare