Ficatei cu mamaliguta

de Laly in Ficat, 3 Noi 2010 | 6142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pasare
  • 300 ml lapte
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • foi de dafin
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mamaliguta:

Ficateii se spala in apa rece,se curata de pielite,apoi se pun in lapte si se lasa circa 1 ora.

Tocam ceapa solzisori si o punem la calit.Cand a devenit sticloasa se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca usor.

Se adauga boiaua,cimbrul,busuiocul,sarea,apa iar la sfarsit paharul cu vin si se amesteca bine.

Se unge un vas termorezistent,se toarna ficateii si se introduc la cuptor la foc mediu.

Aproape de final se toaca sau se piseaza usturoiul si se adauga peste sos.

Se servesc calzi cu mamaliguta si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vanilla 1

04.11.2010, 13:13

CE ARANJAMENT MISTO AI FACUT!!!

Adinacarla 1

04.11.2010, 15:25

si eu prezenta la o portie...imi place mult

nadina73 1

05.11.2010, 00:56

super ce bine aratasi daca nu ti-e foame si tot nu poti refuza5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]