Ficatei de curcan in sos de vin rosu

de Sidy in Ficat, 25 Feb 2013 | 14883 vizualizari

 

Stiu ca imi veti spune ca ficatul de pui are jumatate din caloriile ficatului de curcan si are cu o treime mai putina grasime...
Adevarul este ca atat ficatul de pui cat si cel de curcan sunt sanatoase ,atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator.
Cum eu primesc retete de la fiul meu din Anglia, consider ca aceasta reteta va fi pe placul vostru si este sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 70 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru Kotany
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de curcan in sos de vin rosu:

Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.

Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora.

Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste.

Servim ficatelul  cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de curcan in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de curcan la cuptor