Ficatei de pasare inabusiti

de marianascarlat in Ficat, 8 Apr 2013 | 9144 vizualizari

 

Desi fiului meu ii plac mai mult ficateii prajiti, din cand in cand ii mai vrea si asa!
Ieri asta i-am facut!

 

INGREDIENTE

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pasare inabusiti:

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feliute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure de cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mancarica asta e mai gustoasa cu praz.

2

Daca ai alaturi si o salata e ideal sau ceva acrituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]