Ficateii prajiti reprezinta un preparat indragit la noi in familie,daca mai sunt insotiti de mamaliguta si mujdei .........deliciu ,nu alta!
Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii.
Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.
Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.
Ridica usor capacul si cu ajutorul unei spatule intoarce ficateii.
Pune capacul si apoi pune tigaia pe foc.
Dupa 5 minute ridica ,capacul si toarna vinul sau coniacul.
Lasa tigaia fara capac pentru a se evapora alcoolul .
Cand ficateii sunt frumos rumeniti ,stinge focul si pune ficateii pe un platou.
Sareaza ficateii dupa gustul tau.
Curata cateii de usturoi de coji.
Zdrobeste-i cu zdrobitorul de usturoi sau pisalogul .
Sareaza usturoiul si freaca-l cu un praf de sare(un vf. de lingurita).
Adauga smantana si omogenizeaza bine.
Serveste cu mamaliguta calda.
Sa va fie de folos!