Floare de cais

de andreea123 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 17603 vizualizari

 

Este o prajitura foarte fina si parfumata!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 cana si 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 budinci de capsuni sau zmeura
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de amidon sau faina
  • 200ml de lapte
  • 200ml frisca 
  • 150g nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare de cais:

Blatul se face din 6 albusuri batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (puse treptat), cele 2 budinci amestecate cu 5 linguri de faina si 1 praf de copt. Se coace pe hartie de copt la 180°C.

Crema se face din 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de amidon sau faina, laptele, apoi se fierbe pe aburi. Se lasa putin la racit, apoi se pune peste 200 ml de frisca batuta sau unt. 

Bezeaua se face din 4 albusuri batute spuma cu 1 cana de zahar (pus treptat) si nuca de cocos. Se coace pe aburi.

Se aseaza: blat + crema + bezea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare de cais" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]