Urechiuse ca la mama acasa

de luminita20_2006 in Prajituri, 30 Ian 2010 | 14356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 2 oua
  • - 200 ml lapte acru, chefir
  • - faina
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • -1 cub drojdie(50 gr)
  • - coaja de portocala
  • -300 gr zahar
  • -150 gr margarina
  • - 100 gr unt
  • -100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urechiuse ca la mama acasa:

Se amesteca laptele acru, cu zaharul, ouale, zahatul vanilat si se pune pe foc doar cat sa se incalzeasca amestecandu-se incontinu. Drojdia se topeste cu zahar. Margarina se topeste la microunde. Se pune intr-un lighean faina si se toarna laptele se adauga si drojdia ,coaja de portocala si untul dupa care se framanta un aluat tare ca pentru cozonac.Se lasa sa creasca la loc cald . Cand si-a dublat cantitate se pote lucra cu el.

Se intinde aluatul pe masa in forma de bilute cat pumnul unui copil apoi se fac niste foi mici.

Acestea se acopera cu unt si cu o lingurita de zahar , se ruleaza se unesc capetele si se taie cu cutitul dar nu pina la capat Se desface partea taiata.( Nu stiu cat de explicita am fost sper ca pozele sa fie de ajutor) Se lasa sa cresaca in tava apoi se dau la cuptor 35 min. Se orneaza cu zahar pudra...eu nu am avut la indemana asa ca s-au papat si fara:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Urechiuse ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Bunica 1

30.01.2010, 17:41

Aha, seamana la compozitie cu trandarii din coca de cozonac numai ca se desfac. La trandafiri se strang in partea de jos, cea pe care se pun in tava.

diana_k 1

31.01.2010, 17:42

interesant cum le-ai modelat, sunt tare frumoase !

luminita20_2006 1

01.02.2010, 17:30

am aratat in poze....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri