Focaccia umpluta cu ceapa si masline

de adasev12 in Piine, 25 Ian 2012 | 5843 vizualizari

 

ideea de focaccia cu ceapa si masline am luat-o de la Anamaria7...dar eu am folosit ceapa si maslinele ca umplutura , plus putina branza...buna tare...o nebunie...
poftiti de serviti...e proaspat scoasa din cuptor...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina + 2 lg
  • 100 ml apa
  • 30 ml ulei de masline extravirgin + 3 lg
  • 50 ml lapte
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 l-ita zahar
  • 1 l-ita sare + putina sare grunjoasa
  • un praf de oregano
  • putin rozmarin
  • o ceapa
  • un pumn de masline  negre, fara samburi
  • doua maini de parmezan razuit
  • putina apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia umpluta cu ceapa si masline:

Drojdia se dizolva in apa calduta amestecata cu zaharul si 2 lg faina. Se amesteca bine si se lasa cateva minute maiaua sa dospeasca, apoi se toarna in mijlocul fainii, care va fi pusa intr-un castron, bineinteles. Se toarna si uleiul si laptele caldute ambele, apoi sarea si se presara un praf de oregano. Se framanta bine pana se obtine un aluat elastic si molcut. Se lasa la cald sa dospeasca o ora...atat cat sa se fragezeasca bine. 

Intre timp pregatim umplutura. Ceapa o taiem fideluta si o calim in putin ulei de masline indoit cu apa. Lasam pana se inmoaie bine, apoi adaugam si maslinele taiate in sferturi. Parmezanul il razuim pe razatoarea mica, cam 50 g am pus eu

Tava in care se va coace focaccia se unge bine cu ulei de masline( eu am folosit o tava de 24/30). Aluatul se scoate pe masa, se mai framanta o idee si se imparte in doua parti egale. Se intinde o foaie la dimensiunile tavii si se pune in tava. Se pune umplutura de ceapa si masline si se presara parmezanul. Se intinde si a doua foaie, un pic mai are decat dimensiunea tavii si se pune peste, surplusul intorcandu-se bine pana sub foaia de dedesubt. Se presara 3 lg de ulei de masline deasupra, apoi cu mainile se  intinde bine si se lipesc marginile, si cu degetele facem mici adancituri pe toata suprafata. Presaram si putin  rozmarin ( eu am avut uscat) si putina sare grunjoasa.. Stopim cu nitica apa calduta si mai lasam  cca 10 min in tava, cat se incinge cuptorul la 180 grade. 

Bbagam apoi la cuptor si coacem 30 min focaccia. Scoatem dupa 15 minute si mai prearam putin ulei, apoi lasam in continuare. Cand e gata scoatem pe un servet curat, stropim bine, bine cu apa rece si invelim pana se racoreste putin, cat sa poata fi taiata...si bineinteles devorata.

Poftiti cu incredere!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia umpluta cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata