Foietaj cu carne

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 27418 vizualizari

 

Foarte buna si ideala ca si aperitiv pentru orice masa festiva sau pur si simplu de servit in familie la mic dejun sau cina.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj congelat
  • 650 gr pulpa de porc
  • o bucatica de slanina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 lingurita sare mare
  • piper
  • chili
  • verdeturi: maghiran, roinita, patrunjel
  • 1 ou + 1 albus
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte
  • seminte de susan
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu carne:

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.

Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne. 

Adaugam condimentele si amestecam.

Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15 minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.

Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.

Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).

Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.

Procedam la fel si cu a doua foaie. 

Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.

Lasam sa se raceasca apoi servim.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti face si doar o singura bucata

2

La verdeturi puteti inlocui cu altele care va plac si care merg cu carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu piept de pui si crema de branza