Foietaj cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 4 Oct 2015 | 11141 vizualizari

 

Un desert rapid, aromat si perfect, un "pachetel vesel", bun de dus la birou sau la școală!

 

INGREDIENTE

  • aluat foetaj
  • 8 gutui
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou pt uns
  • zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu gem de gutui:

Se spala bine gutuile de puf, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Int-o ola cu fundul dublu se pune gutuile razalite impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si apa la foc potrivit si se lasa sa fiarba, punand capacul peste oala. Din cand in cand se mai amesteca, eventual se mai completeaza cu apa daca e nevoie. Se fierbe pana ce gutuile s-au inmuiat bine. Se da deoparte, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca.

Aluatul de foetaj se intinde bine pe masa de lucru si se taie in patratele. Pe fiecare patratica se pune o lingurita buna din gemul obtinut, se impatura in doua iar deasupra se fac trei crestaturi cu un cutit bine ascutit.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batul bine iar deasupra se presara putin zahar brun. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa aproximativ 20-25 minute (pana se inrosesc frumos deasupra). Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in gemul de gutui cateva stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava