Friptura de porc la cuptor

de Moni_alex in Porc, 11 Sep 2016 | 4767 vizualizari

 

Cea mai gustoasa tot friptura de porc ramane mai ales daca e frageda si suculenta.
 

 

INGREDIENTE

  • o bucata de pulpa de porc de 800 g
  • o ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri de ulei
  • jumatate de pahar de apa
  • jumatate de pahar de bere
  • o lingurita de sare
  • piper mozaic
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

Am spalat carnea, am condimentat-o bine cu sare, piper, boia si am crestat-o cu cutitul de 4-5 ori.

Ceapa am taiat-o solzisori si morcovii i-am taiat rondele.

Intr-un vas rotund de yena am pus 2-3 linguri de ulei, am asezat carnea, am presarat pe carne( inclusiv in locurile crestate) si in vas ceapa si morcovii , am adaugat jumatate de pahar de apa.

Am pus capacul deasupra si am dat la cuptor la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Am mai intors carnea din cand in cand.

Dupa ce s-a inabusit se lasa la cuptor fara capac, se adauga jumatate de pahar de bere si se lasa inca o jumatate de ora pana se rumeneste bine si se fragezeste.

O bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]