Friptura de purcel

de oanapl in Porc, 26 Dec 2019 | 5073 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
 
Friptura de purcel sau pomana porcului, este nelipsită de pe masa noastră în preajma Sărbătorilor, când socrii mei taie purcelul.
 

 

INGREDIENTE

  • cca. 700 g carne de porc
  • 1 ceapă albă
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare
  • piper
  • cârnați de casă
  • murături preferate
  • mămăligă
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de purcel:

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute.
Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă cârnațul tăiat bucăți, condimentele, un polonic de zeamă (în care a fiert carnea) și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă.

De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină zeamă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust. 
Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de murăturile preferate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de purcel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului