Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie

de Gherca Daniela in Porc, 22 Sep 2014 | 7938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 bucati de carne de porc mai slaba
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi medii
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa mica
  • Un sfert de ardei rosu
  • Un pahar de vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • bulion
  • apa
  • Pentru garnitura:
  • 5 cartofi medii
  • sare
  • boia dulce si iute
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie:

Carnea o condimentam cu sare, piper, boia dulce si iute pe ambele parti si o prajim cateva minute in tigaie cu cele 3 linguri de ulei. Intr-un ceaun am pus legumele taiate fasii mai mari iar ceapa in 4 , am pus carnea (prajita foarte putin), paharul cu vin, apa cat sa acopere totul, foile de dafin, piperul boabe si 2 linguri de bulion, apoi am dat la fiert cat sa scada aproape toata zeama ( daca mai trebuie apa mai punem intre timp). Carnea este gata cand este frageda.

Garnitura: Cartofii i-am taiat cubulete mai mici, i-am condimentat cu sare si boia, apoi intr-o tigaie am pus uleiul si am prajit cartofii pana au devenit aurii.

Am servit alaturi de salata de andive cu rosii si morcovel fiert in zeama de la friptura.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de porc fiarta in vin cu garnitura de cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]