Frittata cu spanac si chorizo

de Anamaria Cook in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 4095 vizualizari

 

O delicioasa si sanatoasa reteta, excelenta pentru micul dejun sau de ce nu, chiar pentru o gustare in timpul zilei. Puteti inlocui legumele dupa preferinta sau anotimp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • spanac fiert si tocat(dupa preferinta)
  • 50g cascaval
  • 4-5 felii carnat chorizo
  • 2 fire ceapa verde
  • 5 rosii cherry
  • 6 linguri de lapte dulce
  • 8 masline feliate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu spanac si chorizo:

Taiati ceapa marunt, fierbeti si tocati spanacul si dati cascavalul prin razuitoarea mare. Feliati rosiile, taiati carnatul chorizo in cuburi mici si prajiti-l in putin ulei pentru 2-3 minute la foc mic.

Bateti ouale cu un praf de sare si piper si laptele dulce, adaugati legumele cascavalul, chorizo prajit si maslinele feliate si amestecati bine.

Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei pe care o puteti apoi pune in cuptor sau sub gratar, eu am gasit o tava folosita in Marea Britanie pentru yorkshire pudding si mi-au iesit 4 mini frittata. Incingeti bine uleiul apoi turnati ouale si lasati sa se inchege putin la baza.

Puneti tigaia sau vasul folosit sub gratar (sau in cuptor la temperatura medie) pana ce ouale s-au gatit si se formeaza o crusta aurie la suprafata.

Cand este gata scoateti pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei si serviti cu salata preferata sau o felie de paine prajita.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spanac si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca pentru mic dejun, cu foi de placinta