Frittelle di mele (Mere in aluat)

de nadea68 in Dulciuri, 11 Feb 2017 | 3888 vizualizari

 

Fruttele di mele se fac de obicei in zile de carnaval.
 

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 pachet praf de copt (8 g)
  • 2-3 mere
  • 1 lamaie
  • praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittelle di mele (Mere in aluat):

Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30 minute.

Pregatim merele. Merele se spala, se decojesc, se scoate miezul cu samburi si se feliaza .Se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Intr-o oala, se toarna 1-2 l de ulei si se pune la incalzit.

Cand uleiul s-a incalzit, luam cate o felie de mar, o trecem prin aluat si o punem in ulei incins,1-2 minute pana cand se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe un platou pe care am pus hartie de bucatarie sa absoarba uleiul.

Procedam asa cu toate feliile de mere. Le lasam la racit si le dam cu zahar pudra.

 

 

 

TIPS-URI

1

din acelasi aluat, dar adaugand cateva linguri de faina si coaja de lamaie, ies niste gogosele minunate :)

2

in loc de mere, se pot folosi si alte fructe, ananas, banane

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittelle di mele (Mere in aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pufoasa cu nuca si cuburi de mere