FUNDITE CU LINTE SI SOMON

de Roda in Paste, 27 Iun 2009 | 6135 vizualizari

 

Obisnuiesc sa gatesc cu toate cele trei tipuri de linte, dar cel mai mult imi place cea maronie, se preteaza bine salatelor.

 

INGREDIENTE

  • 100g.linte maronie,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 400g.paste -fundite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 2 dl. smantana,(frisca de gatit)
  • 1/8l. lapte,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingura "Secretul gustului",
  • 125g.somon afumat,
  • sare,
  • piper alb,
  • marar si felii de lamaie pentru ornat;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FUNDITE CU LINTE SI SOMON:

1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.

2.Cepele se curata si se toaca marunt si se calesc  in unt / margarina fierbinte.Se adauga smantana sau frisca de gatit,laptele si sucul de lamaie si se lasa sa dea 2 clocote,dupa care se pune amidonul alimentar dizolvat in putina apa rece.Se da inca un clocot si se condimenteaza cu sare si piper.

3.Se strecoara lintea;se strecoara pastele.Se repartizeza pastele pe 4 farfurii.Peste paste, pe fiecare farfurie se pune lintea,somonul taiat felii si sosul.Se orneaza cu marar verde si felii de lamaie.Un vin alb sec merge perfect cu acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FUNDITE CU LINTE SI SOMON" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ceapa verde, rosii si telemea