Nu prea fac eu multe fursecuri,mi se par migăloase,aşa că din aceeaşi compoziţie am meşterit mai multe forme.Nu sunt foarte frumoase dar sunt bune.
Pentru coca:
Pentru bezea:
Mai avem nevoie de:
Faina am amestecat-o cu un praf de sare,praful de copt si zaharul.
Am pus apoi untul rece taiat bucati si am amestecat cu degetele pana am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat galbenusurile si smântâna,vanilia si coaja de lamâie.
Am amestecat pâna s-au omogenizat toate ingredientele,am acoperit cu o folie si am lasat la frigider 30 de minute.
Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat zaharul,zeama de lamâie,iar la final amidonul si faina de migdale.
Am scos cate o bucata de coca din frigider,adica atat cât am pus la cuptor.
Am întins o foaie si am taiat sub forma de floare.
Bezeaua am pus-o cu ajutorul unui poş formând un inel pe marginea formei taiate.
La mijloc am pus gemul de coacaze.
Am presarat cateva ornamente de zahar si am pus la cuptor cam 20 de minute,pâna când s-a întarit si bezeaua.
Le-am lasat sa se raceasca si le-am pudrat cu zahar.
Din aceeasi compozitie am taiat si alte forme si am format si niste cornulete pe care le-am presarat cu fulgi de migdale.
Dupa ce s-au racit se pastraza într-o cutie închisa.