Si pentru ca in ultima vreme v-am sufocat cu retete pentru dieta, m-am gandit sa mai fac ceva si pentru....extra dieta. Bineinteles ca eu nu am mancat din ele. Reteta de baza a fursecurilor e luata din revista ,,GoodFood,,.
Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute.
Se scoate de la rece şi se întinde cu sucitorul între două foi de copt tapetate un pic cu făină ca să nu se lipească.
Se taie trecând înainte cuţitul sau forma prin făină.
Se pun la copt în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Se verifică să fie pe fund aurii.
Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu zeamă şi coajă rasă de lămâie. Se ung fursecurile după ce s-au răcit complet cu pasta subţire obţinută . Pe jumătate din fursec se presară nucă măcinată.
Poftă bună!