Fursecuri cu nuca si ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 20 Dec 2013 | 4634 vizualizari

 

Foarte gustoase si se potrivesc bine in perioada sarbatorilor de iarna!

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 250 g margarina Rama maestro
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale
  • faina cat cuprinde
  • 50 g ciocolata simpla( eu nu am avut decat cu alune)
  • doua maini de nuca macinata
  • jumate plic praf de copt
  • un praf de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si ciocolata:

Margarina se lasa la temperatura camerei apoi se spumeaza cu zaharul si esentele.

Se adauga si galbenusul de ou si se amesteca bine.

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt ( cam 200g faina).

Se adauga nuca si ciocolata, se amesteca, apoi se adauga faina si se omogenizeaza bine.

Aluatul va fi destul de moale , se mai poate adauga faina dar consistenta sa ramane moale, va necesita ceva faina si la modelat.

Lasam compozitia la rece apoi pe masa de lucru infainata bine intindem aluatul in foaie de jumatate  de cm,si decupam fursecurile cu formele dorite.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se racoresc putin le putem pudra cu zahar amestecat cu un praf de nucsoara.

Craciun fericit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]