Fursecuri fragede

de Xandrinne in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 4199 vizualizari

 

Am preluat ideea din retetarul Dr. Oetker; mi-au placut foarte mult aceste fursecuri.
Din cantitatile date ies suficiente fursecuri, cat sa astampere pofticiosii :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt/margarina (Rama mitt butter),
  • 125 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g faina,
  • 150 g amidon (din porumb - Gustin).
  • Pentru glazura: 150 g ciocolata de menaj,
  • 2 lingurite de ulei.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.

Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.

Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.

Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.

Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.

Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cacao