Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise

de deyutzky in Dulciuri, 7 Dec 2014 | 11709 vizualizari

 

Sunt fursecurile mele preferate. Foarte fragede si cu un gust exceptional! Reteta nu-mi apartine, am gasit-o acum ceva timp pe internet dar sursa exacta nu o mai stiu.

 

INGREDIENTE

  • Pt aprox. 20 de fursecuri (40 de jumatati):
  • 210 g faina
  • 140 g unt
  • 80 g nuca macinata
  • 70 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise:

Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider aprox. 3 ore (sau daca este posibil si pana a2a zi). Eu l-am lasat 15-20 min la congelator si 1 ora jumatate in frigider.

Scoatem aluatul din folie, presaram faina pe masa de lucru si rupem aluatul in 2 bucati pentru a ne fi mai usor. Intindem prima bucata intr-o foaie de aprox 4 mm grosime si decupam din ea cu formele pentru fursecuri. 

La fel procedam si cu cea de a2a bucata de aluat.

Interiorul se decupeaza cu orice forma va place (eu am decupat cu un capac de la o sticla de plastic). 

ATENTIE: numarul fursecurilor decupate in interior trebuie sa fie egal cu cel al fursecurilor intregi pentru ca le vom lipi doua cate doua.

Punem fursecurile cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox. 8-10 min. 

Le scoatem si le lasam la racit, apoi le umplem cu gem si le pudram cu zahar.

Se pot pastra si mai mult timp neumplute in cutii de plastic, asta daca vreti sa le pregatiti cu ceva timp inainte de sarbatori si atunci doar sa le umpleti.  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gherute de pisica