Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju

de Valclaudia in Dulciuri, 28 Noi 2016 | 3361 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 gr margarina Rama
  • 1 ou
  • 1 sticluta esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 600 gr faina alba proaspat cernuta

Umplutura:

  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 270 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 50 gr. lapte praf
  • 50 gr. caju crud (macinat)
  • 100 gr. seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri gris

Glazura:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 5 linguri frisca vegetala

Decor:

  • fluturasi si bombonele din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju:

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra de roscove.

Amestecam totul foarte bine, apoi incorporam faina proaspat cernuta pana obtinem un aluat ferm pe care il dam la rece pentru jumatate de ora.

Preparam umplutura: batem albusurile spuma cu praful de sare si zaharul vanilat si zaharul pudra. Adaugam apoi laptele praf, semintele de canepa, si caju macinat, iar la final incorporam grisul.

Scoatem aluatul de la rece. Tapetam tava cu hartie de copt, rupem bucati de marimea unei mingiute de ping-pong pe care le aplatizam pe masa de lucru, adaugam o lingurita de umplutura, apoi tragem capetele aluatului peste umplutura, dand astfel forma fursecurilor.

Dam tava la cuptor pentru 25 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem fursecurile din cuptor, le lasam la racit, apoi le ungem cu glazura (ciocolata amaruie topita la foc mic, in putina frisca vegetala lichida).

Decoram cu fluturasi si bombonele din zahar, lasam peste noapte sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu multă ciocolată