Fursecuri-bufniţă

de simonacallas in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4978 vizualizari

 

O reteta simpla si pe gustul copiilor.

 

INGREDIENTE

  •  2 ouă
  •  250g unt la temperatura camerei
  •  300g zahăr tos
  •  400g făină
  •  3 linguri de cacao (opţional)
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  o lămâie (coaja + sucul)
  •  arome după preferinţe: esenţă de vanilie, rom, portocale etc.
  •  migdale întregi
  •  cuişoare de ciocolată
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-bufniţă:

Făina se cerne împreună cu praful de copt (şi cu 3 linguri de cacao, pentru fursecurile de ciocolată). Untul se bate spumă cu zahărul, se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi sucul de lămâie, aromele (eu am pus 2 linguri de ulei de cocos). Ingredientele uscate se combină uşor cu mixtura cremoasă. Va rezulta un aluat sfărâmicios. Aluatul se pune pe planşetă şi se mai frământă cu mâna. Se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la frigider minim o oră.  

Aluatul se întinde într-un strat gros de circa ½ cm şi se decupează cu un decupător sau cu un pahar. Nu se mai adaugă făină. Se formează ochii din biluţe din aluat şi în mijlocul lor se înfige un cuişor de ciocolată. Ciocul e format dintr-o migdală (pentru bufniţele albe am pus migdale cu coajă, pentru cele negre migdale fără coajă). Crestăturile de pe margini le-am făcut cu o furculiţă şi cu muchia unei linguriţe. Se coc în tava tapetată cu hârtie cerată, 15 minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri-bufniţă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara