Gem de capsuni

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 2453 vizualizari

 

Pentru acest gem, am avut un castron cu capsuni de tara, mititele, firave astfel incat s-au destramat la fiert, insa au fost foarte aromate.

 

INGREDIENTE

  • aprox 1100 g capsuni
  • 800 g zahar
  • 1 pahar cu apa (250 ml)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

 

Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

 A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare, iar gemul va capata o nuanta mai inchisa.

 Se ia spuma la nevoie, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca. Se fierbe pana se leaga siropul, la mine a durat cam 40 de minute. Cand este gata, se toarna fierbinte in borcanele pregatite inainte, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

 Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede. La mine, insa nu prea au timp sa se strice :p

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gem-de-capsuni-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui