Gem de mere cu scortisoara

de Kamelia92 in Dulceata / Gem, 1 Aug 2013 | 13452 vizualizari

 

Nu e o rețeta de conserva..ci un gem ce se tine la frigider, dar ce se papa foarte rapid.. La noi așa a fost :) ușor de făcut, gustos si sănătos :)

 

INGREDIENTE

  • 2kg mere
  • 500g zahar
  • 300 ml apa
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere cu scortisoara:

Marele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15 minute in total. Se incorporeaza zaharul si se lăsa pe foc minim încă 5-10 minute. ulterior adaugam o lingurita cu vârf de scortisoara. După 5-10 minute stingem focul, lăsăm sa se raceasca, punem  in borcane si dam la frigider.  Mie mi-au ieșit 2 borcanele de 1l si încă un pic. 

E bun la orice : blinii, pankakes sau tartine :)

pofta buna :)

TIPS-URI

1

Cele 2 kg de mere se calculează din merele deja curatate. Daca am lua inițial 2 kg mere, in procesul curatarii se pierde din masa si gemul va ieși prea dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.08.2013, 18:02

Mmm ce aromat!

- Andreea - 1

01.08.2013, 20:00

Luana87 1

14.09.2014, 22:05

Am facut si eu azi ce bun a iesit..am adaugat putina gelatina si jumatate de zeama de lamaie.multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata/gem de mere,pere si gutui