Gem de piersici de gradina si prune vinete

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2013 | 6034 vizualizari

 

Duminica trecuta cand am fost la cules de porumb,am adunat si cateva piersici din gradina,sunt aromate,parfumate,o nebunie.Azi le-a venit randul sa le fac gem,dar m-am gandit eu sa le aduc niste vecine sa nu se plictisessca singure,asa ca le-am adus niste prune vinete si le-am pus la o sueta.Ce a iesit vedeti si voi......

 

INGREDIENTE

  • 6 kg piersici de gradina
  • 3 kg prune vinete
  • 1 kg zahar
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici de gradina si prune vinete:

Piersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucatele.Prunele le-am oparit  si le-am curatat de coaja si le-am scos samburii.Fructele le-am pus intr-un tuci ,le-am amestecat cu 1 kg de zahar .Am pus tuciul pe foc ,focul mic si au fiert cca 8 ore,mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu gem ,am pus capacele si le-am bagat la cuptor,care a fost incins inainte.Vor sta pana maine dimineata in cuptor,ca apoi sa le depozitez in camara.

Mi-au iesit 9 borcanele de 400 g,mai iesea unul dat mi-a facut pofta Crisulina cu niste cornuri si am zis sa fac si eu si sa testez gemul.....

TIPS-URI

1

delicios si aromat,n-ai ce sa faci mai mult,a facut mama natura suficient...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici de gradina si prune vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici