Gem de prune cu coaja

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 17 Aug 2018 | 4080 vizualizari

 

Niste pruni cam batrani ce-i drept, dar care se incapataneaza sa mai rodeasca in ciuda batranetii.....am strans 3 galeti de 10 kg cu prune din astea delicioase pentru gem, se desfac usor de pe sambure si se coc in luna august.....

 

INGREDIENTE

  • cca 30 kg de prune cu samburi 
  • 2,5 kg zahar
  • si multa rabdare sa scada gemul....
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu coaja:

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si le-am desfacut in doua eliminand samburele, le-am asezat in tuci si am adaugat 2,5 kg zahar.

Am pus tuciul pe foc si am lasat la inceput flacara mai mare pana a inceput sa fiarba, apoi am redus focul la mic, scazutul gemului s-a intins pe 3 zile, din diverse motive n-am putut sa stau sa-l scad intr-o zi asa ca m-am lungit cu el pe trei zile, avand in vedere ca am lasat focul foarte mic sa nu se lipeasca si eu mi-am vazut de alte treburi, asa-i la tara, ai multe de facut.. Dupa ce a scazut suficient  (aici fiecare il lasa sa scada cat vrea ), eu nu l-am vrut nici ''zeama lunga'', dar nici vartos...am stins focul si am dat tuciul deoparte, borcanele le aveam pregatite, spalate si sterilizate, adica uscate in cuptorul incins in plealabil.

Cu ajutorul unui polonic am umplut 30 de borcanele de 400 g, le-am capacit bine si apoi le-am depozitat intr-un loc intunecos si le-am acoperit cu o patura pana a doua zi cand le-am depozitat in camara. Este un gem care merge foarte bine la diverse umpluturi de prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu coaja" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]