Gem de prune cu coaja

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 17 Aug 2018 | 3590 vizualizari

 

Niste pruni cam batrani ce-i drept, dar care se incapataneaza sa mai rodeasca in ciuda batranetii.....am strans 3 galeti de 10 kg cu prune din astea delicioase pentru gem, se desfac usor de pe sambure si se coc in luna august.....

 

INGREDIENTE

  • cca 30 kg de prune cu samburi 
  • 2,5 kg zahar
  • si multa rabdare sa scada gemul....
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu coaja:

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si le-am desfacut in doua eliminand samburele, le-am asezat in tuci si am adaugat 2,5 kg zahar.

Am pus tuciul pe foc si am lasat la inceput flacara mai mare pana a inceput sa fiarba, apoi am redus focul la mic, scazutul gemului s-a intins pe 3 zile, din diverse motive n-am putut sa stau sa-l scad intr-o zi asa ca m-am lungit cu el pe trei zile, avand in vedere ca am lasat focul foarte mic sa nu se lipeasca si eu mi-am vazut de alte treburi, asa-i la tara, ai multe de facut.. Dupa ce a scazut suficient  (aici fiecare il lasa sa scada cat vrea ), eu nu l-am vrut nici ''zeama lunga'', dar nici vartos...am stins focul si am dat tuciul deoparte, borcanele le aveam pregatite, spalate si sterilizate, adica uscate in cuptorul incins in plealabil.

Cu ajutorul unui polonic am umplut 30 de borcanele de 400 g, le-am capacit bine si apoi le-am depozitat intr-un loc intunecos si le-am acoperit cu o patura pana a doua zi cand le-am depozitat in camara. Este un gem care merge foarte bine la diverse umpluturi de prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu coaja" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure