Gem de prune grase si aromate

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Sep 2020 | 5200 vizualizari

 

Spun din start ca nu m-am documentat ce fel de prune sunt, adica soiul lor, stiu ca sunt grasane, se desfac usor de pe sambure si sunt delicioase, numai bune de gem.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune grase (se desfac usor de pe sambure)
  • 1 kg zahar
  • 1 tuci incapator
  • rabdare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune grase si aromate:

Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4, le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc, la foc mic, de dimineata pana seara, pana ce a scazut la mai mult de jumatate sau pana este bine legat. Din cand in cand am amestecat cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se lipeasca. Nu este nimic complicat la a face gem, trebuie doar multa rabdare, rabdare care este rasplatita cu un produs finit de calitate si delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune grase si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]