Gem de zmeura

de Brindusa in Dulceata / Gem, 29 Sep 2011 | 4097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura proaspata
  • 500 g- 750 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok. 

Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de fructe pune-le la loc in wok. Fierbe fructele pana ce gemul se ingroasa. Adauga zaharul si fierbe la foc mic gemul, amestecand din cand in cand, pana cand se intareste. In total dureaza in jur de 2 ore

Pune gemul fierbinte in borcane curate. Lasa borcanele desfacute pana ce se racesc putin, apoi inchide-le bine cu capace. Cand gemul s-a racit, pune-l in camara pentru iarna.

Si nu uita sa lasi putin intr-o farfurie, ca sa-l savurezi asa, proaspat, cu putina paine calda de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alinutzika 1

30.09.2011, 15:05

delicioasa

MIUTA 1

30.09.2011, 17:56

Foarte buna

Lau 1

02.10.2011, 21:55

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii cu scortisoara