Gem de zmeura cu lavanda

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 8 Iul 2020 | 2581 vizualizari

 

Anul asta a fost atat de darnica zmeura incat am facut si dulceata si gem. M-am jucat un pic cu aromele, desi zmeura e foarte aromata si parfumata am vrut sa-i aduc un plus de aroma, ceva fin, asa ca am adaugat in gem si cateva crengute de lavanda. Se simte subtil, doar cat sa-ti gadile papilele.

 

INGREDIENTE

  • 3,400 Kg zmeura
  • 1,200 Kg zahar
  • 3-5 crengure mici de lavanda
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura cu lavanda:

Mai intai am cules zmeura ( pe o caldura de simteam ca ma scurg, dar a meritat efortul, zmeura se simte bine mangaiata din plin de razele soarelui). Am cules-o cu grija, fara sa pice vreo gaza in castron, sa nu fiu nevoita sa o spal, o spalase roua diminetii.

Am pus zmeura intr-un tuci apoi am adaugat zaharul, am amestecat bine, fara teama acum se putea sfarama in voie, la gem nu trebuie sa ramana zmeura intreaga. Am lasat focul mediu si  am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege bine. Am adunat spuma formata, iar cu 5 min inainte sa stig focul am adaugat lavada. Am stins focul, am scos crengutele de lavanda, apoi am pus gemul in borcane sterilizate, le-am capacit si le-am acoperit cu o patura, sa se raceasca pana a doua zi cand le-am depozitat in beci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem asortat de fructe de padure