Ghiveci cu orez

de Sidy in Mancaruri de post, 17 Noi 2012 | 6214 vizualizari

 

Daca mai mergeti la piata veti gasi inca toate legumele necesare acestui ghiveci usor din legume.Si daca vreti sa adaugati si alte legume, cu siguranta va va iesi ceva foarte bun, numai bun pentru postul care a inceput......

 

INGREDIENTE

  • 2-3 adei grasi de diferite culori
  • 2 cepe
  • 5-6 rosii mici
  • 2-3 cartofi
  • 400 g ciuperci
  • 200 g fasole verde
  • 100 g orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu orez:

Curatam cepele si ardeii, ii spalam si stergem , apoi ii taiem marunt.

Fasolea o rupem in bucati de 2 cm daca este mai lunga.

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem in cubulete mici.

Spalam orezul in mai multe ape.

Intr-o tigaie non aderenta punem doi stropi de ulei si sotam ceapa si ardeii colorati pina se inmoaie.

Adaugam si rosiile taiate cubulete si le sotam impreuna cu celelalte legume.

La sfarsit adaugam ciupercile, fasolea si cartofii,amestecam sa se omogenizeze si lasam sa fiarba.

Daca legumele nu au lasat destul sos , adaugam o canita cu apa si lasam legumele sa fiarba cam 15-20 de minute, apoi adaugam orezul spalat.

Il lasam si pe acesta sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi putem servi ghiveciul cald.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte de post la tigaie, cu ceapa verde si marar