Gogonele in otet

de MotanLaOale in Muraturi, 21 Oct 2014 | 12830 vizualizari

 

Am vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • frunze telina
  • hrean
  • conopida
  • morcovi
  • PENTRU OTET
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare grunjoasa la litru compozitie
  • 5 linguri zahar la litru compozitie
  • 5-7 boabe piper la litru compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litru compozitie
  • 1-2 foi dafin la litru compozitie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in otet:

Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.

Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.

Se spala borcanele si se pun la scurs.

Toate ingredientele se spala sau se curata.

Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean.

Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi.

Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean.

Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele.

Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele.

Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta.

A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.

 

 

TIPS-URI

1

Eu le-am pus in acelasi timp cu cele clasice in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele in otet