Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 11580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele
  • 4-5  pepenasi
  • 3-4 morcovi
  • 2 teline
  • 1 capatana de usturoi
  • Frunze de telina
  • Sare
  • Zahar
  • Apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico:

Se spala legumele, se curata morcovii si telina si se taie in diferite forme. Se va pregatii o saramura dupa cum urmeaza:

La  1 L de apa

  •  1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar, daca se face pentru cantitate mai mare se va respecta proportia

Se aranjeaza legumele in borcane, si fierbe saramura, eu am pus doi litri de apa, doua linguri de sare si doua linguri de zahar, am lasat sa se fiarba bine. Dupa ce s-a racit un pic, dar sa fie tot calduta, am pus saramura peste legume in borcane. Se leaga bine si se da in camara la un loc mai racoros.
Mi-au iesit un borcan de 5 kg si un alt recipient cu gura mai mare in care am introdus pepenasi aproximativ tot de 5 kg, unde a mai ramas loc liber am mai completat cu varza rosie si ardei iuti.

Pofta Buna.

  


Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nico15 1

20.02.2011, 16:09

Poftiti de serviti, s-au pastrat foarte bine sunt inca tari nu s-au inmuiat de loc.
Nico

aziz 1

20.02.2011, 17:27

mirela0911 1

20.02.2011, 18:34

ce gust or avea pepenasii ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu gogonele