Gogosele

de Corinuta in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 13249 vizualizari

 

N-am mai facut pana acum, nu pentru ca ar fi greu ci fiindca imi erau la indemana sa le cumpar. In plus, ies mai multe decat poti manca o data, iar daca raman pentru ziua urmatoare, parca nu mai sunt la fel de bune!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet zahat vanilat
  • 1 cana ulei pentru prajit
  • 50 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Faina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat. Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul batut se framanta bine cam 8-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se pune la dospit intr-un loc caldut ferit de curent pentru o ora.

Dupa ce a dospit, se rastoarna aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cam de un deget de groasa. Cu ajutorul unei cani sau a unui pahar decupam gogosile, pe care le lasam la dospit inca 40 de minute intr-o tava, la loc caldut.

Se prajesc gogoselele in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc, se scot pe servetele absorbante, iar apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]