Gogosi

de lilik in Dulciuri, 7 Iun 2011 | 19921 vizualizari

 

Sunt gogosi fara oua care aici se numesc"bombe"...se gasesc umplute cu crema,cu nutella,dar eu le-am facut simple si sunt taaare bune...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 50 gr zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie.

Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de sare,apoi facem o gaura in mijloc si punem plamadeala,framantam iar la sfarsit punem untul la temperatura camerei(sa fie moale).

Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine omogem,apoi acoperim si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut intindem o foaie de circa 1 cm si cu o cana(un pahar) formam gogosile apoi le mai lasam sa creasca 15-20 de minute dupa care le prajim pe ambele parti in ulei incins.

Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie sa lase uleiul in exces apoi le tavalim prin zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]