Gogosi

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2009 | 10205 vizualizari

 

Aluatul se poate face la masina de paine...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • 500g faina
  • 25 g drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune drojdia la dospit,impreuna cu o lingura de zahar si un pic de lapte.


Faina se pune intr-un castron,se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua. Dupa ce a dospit se adauga ouale,restul de zahar,sarea,zaharul vanilat,untul si laptele cate putin.


Se framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se intinde o foaie de 2 cm grosime si se taie in formele dorite.Se mai lasa gogosile un pic pe masa sa creasca apoi se prajesc in uleiul bine incins.

Ca sa le infurii :)) le-am facut cu degetul mare cate o gaura pe mijloc.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]