Gogosi pufoase

de dakris in Dulciuri, 9 Feb 2013 | 8606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o portocala medie
  • cca 500 g faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Oul batut, laptele caldut, sarea, uleiul, drojdia uscata si coaja rasa de portocala se amesteca intr-un bol. Se incorporeaza faina, putin cate putin, se framanta pana rezulta un aluat nelipicios. Se lasa la dospit, la loc cald, cca 45 min.

Pe planseta de lucru infainata, mai framantam putin cat sa iasa aerul din aluat. Intindem aluatul cu un facalet o foaie de cca 1 cm grosime si o taiem cu forme de fursecuri, ori cu un pahar. Se mai tin cca 30 min la dospit pe planseta apoi se prajesc la foc mediu spre mic in uleiul incins.

Se scot pe o farfurie pe care am pus in prealabil prosoape de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie sa fie bine incins.

2

Atentie !!! daca foaia e prea subtire, gogosile vor iesi goale in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate