Gogosi pufoase

de retete bune in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 4170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un cub de drijdie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie caldut nu fierbinte,iar in el adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.Cand maiaua a dospit o adaugam peste faina impreuna cu restul ingrendientelor si incepem sa framantam adaugand treptat si laptele caldut.Vom obtine un aluat nici prea moale nici prea tare pe care il lasam la dospit pt 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.Cand aluatul a dopit vom intinde aluatul cu sucitorul la un cm grosime si vom face forme cu ajutorul unui pahar.Le vom lasa la dospit pe masa de lucru inca 15 minute dupa care le prajim in uleiul bine incins.Se presara cu zahar pudra sau chiar le puteti umplea cu gem sau sa le glazurati cu glazura de ciocolata.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat