Gogosi umplute cu crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 4474 vizualizari

 

Am vazut atatea retete de gogosi zilele astea pe retelele de socializare ca mi s-a pus pata sa fac si eu. Si nu am vrut orice gogosi ci umplute cu crema de ciocolata. Ce pot sa spun de ele? Grozave, delicioase, bune de te lingi pe degete si nu, nu cauti sa aiba un strop de ciocolata ca cele de la magazin. Vorba sotului: astea au crema de ciocolata, nu gluma!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 450 g faina
    • 180 ml lapte
    • 50 g unt 80% grasime
    • 1 ou
    • 7 g drojdie uscata
    • 80 g zahar
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 150 ml frisca lichida
    • 100 g ciocolata amaruie
    • 50 g ciocolata cu lapte
    • zahar pudra
    • ulei pentru rumenit
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu crema de ciocolata:

Incepem cu crema:
Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.
Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.
Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.
Aluatul:
Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.
Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.
Incorporam oul, laptele treptat.
La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.
Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.

Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.
Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.

Le scoatem in tava in care au stat la dospit.

Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.

Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.
Le pudram cu zahar si servim.
Sunt divine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi simple