Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2012 | 8103 vizualizari

 

O garnitura apetisanta! Varianta maghiara, a ciulamalei de ciuperci, romanesti ;) Azi am gatit din nou international! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci albe 6 bucati mari,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • margarina/ulei de masline 100 ml,
  • smantana de gatit 400 ml,
  • galbenus de ou 2 bucati,
  • faina/amidon 2 linguri cu varf,
  • vin alb demisec,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei,
  • nucsoara.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomba martas ( Sos cu ciuperci!):

Ceapa se curata, se toaca marunt si se dinstuie in margarina sau ulei de masline. Ciupercile se curata, se taie felii si se adauga la ceapa calita. Se asezoneaza de sare, piper, boia, nucsoara, se adauga vinul si se lasa cca. 10 minute la fiert. Intre timp faina/amidonul se desface cu smantana de gatit si putina apa rece (cca 100 ml.), apoi se adauga la amestecul de ciuperci, lasandu-se la fiert cca. 5 minute, neacoperit, amestecandu-se usor, ca sa nu se faca cocoloase. Se serveste ca atare sau alaturi de diverse preparate

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomba martas ( Sos cu ciuperci!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]