Gratin de peste

de lili2010 in Somon, 3 Apr 2011 | 6400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somon sau de cod(eu am avut medalioane de somon)
  • 500 ml lapte
  • un praz taiat rondele 
  • 600 g cartofi,curatati si taiati rondele fine
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 100g cascaval ras
  • marar,foi de dafin,sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de peste:

Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute.

In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare si am lasat sa fiarba timp de 3-4 minute.Apoi,i-am scurs si clatit cu apa rece .

Am scos pestele din lapte si l-am taiat bucati.Am filtrat laptele folosit si l-am adaugat la cel ramas.Pestele l-am pus intr-un vas care merge la cuptor,peste el am pus prazul fiert  si mararul tocat.

Am preparat un sos bechamel din unt,faina si lapte.La final,am adaugat trei sferturi din cantitatea de cascaval.Am sarat si piperat sosul si am adaugat jumatate din el peste pește.

Am asezat rondelele de cartofi peste sos,am adaugat restul de sos si cascavalul ramas.

Am copt timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu usturoi