Gratin din piept de pui cu cartofi noi

de Sidy in Pui, 12 Mai 2013 | 15658 vizualizari

 

Pentru ca pieptul de pui la gratar mi se pare cam sec, m-am gandit sa il combin putin cu cartofii noi si putin sos.
Mi-a placut ce a iesit , iar farfuriile au ramas curate.Tot s-a mancat....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 600 g cartofi noi
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • o cana cu lapte
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarela
  • 3-4 catei usturoi
  • amestec grecesc pentru pui
  • lemon pepper
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de pui cu cartofi noi:

Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.

Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15 minute.

Incingem un gratar non-aderent si asezam pe el pieptul de pui si il frigem pe ambele parti.

Cartofii fierti, scursi de apa ii taiem rondele si ii punem intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet.Ii punem pe margini, captusind peretii vasului.

Pieptul de pui prajit , il taiem cubulete si il punem peste cartofi in vas.

Deasupra radem 100 g cascaval.

Batem bine ouale , adaugam smantana , mararul verde tocat , usturoiul presat si condimentam.Rasturnam compozitia peste pieptul de pui si cartofi, apoi rade, cascavalul ramas si il presaram deasupra.Bucatile de mozzarela le punem deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste deasupra.

Servim gratinul alaturi de o salata, eu am avut salata de castraveti cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cine doreste poate servi gratinul cu o lingura cu smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de pui cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

babi5 1

02.12.2014, 15:22

Bunnnnnn

Aletta 1

11.06.2015, 11:00

foarte bun

Ancutsa 1

04.10.2016, 11:30

Un preparat frumos, dar mai ales delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui marinate, la cuptor