Sunt foarte incantata de acest vas, sincer nu am facut niciodata un pui mai fraged la cuptor pana acum , este ca untul se desprinde carnea de pe oase.
Ma bucur foarte mult ca am aflat de acest vas.
Am facut azi un pui cam de 1.300 grame in vasul tajine , l-am lasat vreo ora in apa rece cu sare, apoi l-am spalat bine, l-am uns cu ulei de masline l-am frecat cu sare si l-am stropit cu 2 lingurite pline varf de rozmarin.L-am aseazat in vasul tajine , am adaugat in vas jumatate de cana de supa, o lingurita boabe piper 4 anotimuri si jumatate de lingurita de cimbru.
Am lasat puiul asa in vasul tajine acoperit cateva ore la frigider, vreo 5.
L-am dat la cuptor la 200 grade cca 100 minute.
A iesit minunat!Abia astept sa pregatesc la acest vas rata si gasca sau curcan.Oricum sunt foarte foarte incantata de acest vas si sfatuiesc pe oricine are posibilitatea sa nu se dea in laturi sa il cumpere.
Am servit puiul cu puree de cartofi peste care am turnat cu o lingura putina supa din vas si puree de mere cu scortisoara.